Известие

Collapse
No announcement yet.

Висока температура на водата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Висока температура на водата

Здравейте колеги, направих диагностика с живи данни на колата (146 2.0 cf1) и според данните перката ми завърта на 101 градуса и охлажда до 98, радиатора е нов на 2 месец както и термостат, а датчика на радиатора е на 1 година. Какъв е проблема?

Благодаря предварително!

Това показват заровете

За сервиз си.Не си "играй с огъня".

А иначе:

1.Пробвай с друг сензор за който си сигурен, че е работещ;

2. водна помпа

3.запушване- недобър ремонт

4.некачествен/недобър антифриз.

А откъде си сигурен, че термостата ти е нов/работещ?
    Attached Files
    Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 18:17.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Сензор ще взема, термостата предполагам, че работи, защото на уреда в един момент пада леко температурата, водната помпа е на 2 години сменена с ремъците, запушване не мисля, реално колата не прегрява или нещо, просто перките завъртат 10 градуса по-късно отколкото трябва и не знам от какво може да е. За какъв датчик говориш, реостат или?
      Last edited by pyle; d.m.y г., 11:47.

Comment

На тебе ти работи само втората степен. Там над радиатора има едни реостатчета. Виж да не са им нагорели накрайниците или някой да се е разкачил. Там са на точкоспой, а не на спойка с калай. Провери си и датчика на радиатора!
        Не бързай с термостати и водни помпи! Може да е по-малко
        Първата степен трябва да ти работи в границата на 92-98 гр. След това започва втората степен. При тебе явно работи само втората.
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          На тебе ти работи само втората степен. Там над радиатора има едни реостатчета. Виж да не са им нагорели накрайниците или някой да се е разкачил. Там са на точкоспой, а не на спойка с калай. Провери си и датчика на радиатора!
          Не бързай с термостати и водни помпи! Може да е по-малко
          Първата степен трябва да ти работи в границата на 92-98 гр. След това започва втората степен. При тебе явно работи само втората.
          Точно за него си мислех, но по уреда са точно 92 възможно ли е да има разминаване?

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
            Точно за него си мислех, но по уреда са точно 92 възможно ли е да има разминаване?
            Разбира се! Стойностите не са абсолютни.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Разбира се! Стойностите не са абсолютни.
              В този случай, няма ли да е по-добре перките да се пускат при 92 градуса на мотора. Предполагам, че маслото страда доста при тази температура на мотора..

Comment

Смени си датчика на перката, има по ниско темеперетурни.
                В ТиН ми предложиха 2 вида преди години. Но идва лято и ... ще си товариш инсталацията имай предвид.
                П.С. Сигурен ли си, че ти е обезвъздушена колата ?

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                  Смени си датчика на перката, има по ниско темеперетурни.
                  В ТиН ми предложиха 2 вида преди години. Но идва лято и ... ще си товариш инсталацията имай предвид.
                  П.С. Сигурен ли си, че ти е обезвъздушена колата ?
                  Предполагам, че е обезвъздушена, защото скоро сменявах радиатор, въпреки, че се чува да изпуска известно налягане от капачката на съда, което е нормално. Аз оставам с обеждение, че е нормална темп разлика между железата на мотора и водата. По уред перките тръгват когато трябва.

Comment

Working...
                  X